Edicija dokumenata iz područja informacijske sigurnosti

Edicija dokumenata iz područja sigurnosti informacijskih sustava donosi sustavni pregled razvoja ovog dinamičnog područja. U dokumentima su obrađeni najnoviji trendovi te svi važniji teorijski i praktični aspekti informacijske i računalne sigurnosti. Izrađeni su od strane LSS-ovih stručnjaka u suradnji sa CARNet CERT-om i mogu se pronaći na web stranicama CERT-a (www.cert.hr).

Dokumenti, među ostalim, obrađuju teme iz područja zakona vezanih uz sigurnost informacijskih sustava, zatim teme iz područja sigurnosti računalnih mreža, opise i upute za korištenje mnogih sigurnosnih alata i programa te mnoge druge. Namijenjeni su svima koje, iz privatnih ili poslovnih razloga, zanima sigurnost informacijskih sustava. Iako su objavljeni u najboljoj namjeri, postoji mogućnost, zbog dinamike razvoja ovog područja, da su neki podaci izneseni u ovim dokumentima zastarjeli ili netočni.

Dokumenti su vlasništvo CARNet–a (CARNet CERT–a). Namijenjeni su za javnu objavu, njima se može svatko koristiti, na njih se pozivati, ali samo u izvornom obliku, bez ikakvih izmjena, uz obavezno navođenje izvora podataka. Korištenje ovih dokumenata protivno gornjim navodima, povreda je autorskih prava CARNet–a, sukladno Zakonu o autorskim pravima. Počinitelj takve aktivnosti podliježe kaznenoj odgovornosti koja je regulirana Kaznenim zakonom RH.

O sigurnosti općenito Ranjivosti i propusti Zlonamjerni programi i metode zaštite Mreža Sigurnosni alati Mobilne komunikacije Operacijski sustavi Integritet i sigurnost podataka Forenzika