Ranjivost Inax Satis serija Bluetooth proizvoda

Organizacija Trustwave je više puta objavila sigurnosna upozorenja vezana uz Inax Satis seriju proizvoda za upravljanje toaletima.

Opširnije...

Poziv na predavanje o intelektualnom vlasništvu

Centar informacijske sigurnosti (CIS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) poziva vas na predavanje:

Prava intelektualnog vlasništva - prikaz kroz studiju slučaja

koje će odvjetnica Albina Dlačić, specijalist za područja autorskih prava i intelektualnog vlasništva, održati u utorak 23. travnja 2013.g. u 17h u dvorani D160 FER-a. U predavanju će na realnom slučaju iz sudske prakse biti objašnjena problematika intelektualnog vlasništva i vezana zakonska regulativa.

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, pozivamo vas da se prijavite za predavanje putem forme.

Opširnije...

ISACA - Live streaming mjesečnog sastanka

Hrvatski ogranak ISACA-e, udruge stručnjaka za reviziju, kontrolu i sigurnost informacijskog sustava, održat će svoj redovni sastanak 8. travnja 2013. Ovomjesečna tema je "Rezultati istraživanja o BCM u Hrvatskoj" o čemu će predavanje održati Gabrijela Jurica.

Predavanje će se održati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva s početkom u 19:00 sati, a u suradnji s Laboratorijem za sustave i signale (FER-LSS) i ovoga puta će se prenositi putem live stream-a.

Prezentirat će se rezultati provedenog istraživanja na hrvatskim poduzećima koja su implementirala upravljanje neprekinutim poslovanjem, njihovi motivi da implementiraju BCM, način organizacijskog smještaja odgovornosti za BCP, te način implementacije procesa upravljanja neprekinutim poslovanjem.
 

Uključite se u live prijenos putem poveznice:

mms://mediaserver.lss.hr/ISACA!

Poziv na predavanje "Kultura zaštite osobnih podataka"

Centar informacijske sigurnosti (CIS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) poziva vas na predavanje:

„Kultura zaštite osobnih podataka“

koje će Snježana Grgić, načelnica Odjela za IT, projekte i analizu Agencije za zaštitu osobnih podataka, održati u ponedjeljak 8. travnja 2013.g. u 17h u dvorani D160 FER-a. U predavanju će biti riječi o ljudskoj potrebi za privatnošću, zatim općenito o zaštiti osobnih podataka, problemima, odnosno povredama, te kako se možemo zaštititi. Biti će govora i o novim pravilima koja se spremaju u EU.

 

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, pozivamo vas da se prijavite za predavanje putem forme.

Opširnije...

Internet nove generacije

Kina razvija Internet nove generacije. Kako navode kineski predstavnici, projekt je razmjerno veći od sličnih koji se razvijaju na zapadu. Jedan od najvažnijih aspekata ovog projekta predstavljaju novo sigurnosno svojstvo. Točnije, svojstvo se zasniva na dodavanju kontrolnih točaka po čitavoj mreži.

Opširnije...

© Laboratorij za sustave i signale - Copyright 2008 - 2013. www.LSS.hr