Vijesti

Program KarDO uči promatrajući administratora

LSS-NEWS-2010-020Istražitelji na MIT (eng. Massachusetts Institute of Technology) institutu su razvili novi programski sustav, nazvan KarDo, koji može automatski izvršavati isti posao na različitim računalima.

 

 

 

 

Američka vlada traži komentare javnosti o istraživanju sigurnosti od računalnog kriminala

LSS-NEWS-2010-019Bijela Kuća identificirala je prilagođena pouzdana mjesta (eng. tailored trustworthy spaces), pokretne mete (eng. moving target) i inicijative računalnih kriminalaca kao teme za poticanje budućih istraživanja i razvoja sigurnosti od računalnog kriminala za federalnu vladu.

 

 

 

 

Tranzistori od nanocijevi bi nam mogli pomoći da se povežemo sa strojevima

tranzistorIstraživači iz Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) su razvili novu vrstu tranzistora za koji kažu da bi mogao biti korak naprijed u izradi proteza koje se mogu spojiti izravno s korisnikovim živčanim sustavom.

 

 

 

 

 

Moderni automobili ranjivi na hakerske napade

automobilRačunalni znanstvenici upozoravaju da bi automobili koji će se u budućnosti sve više povezivati s Internetom, mogli biti ranjivi na hakerske napade.

 

 

 

 

 

 

Web poslužitelji korišteni u DoS napadu

web poslužiteljiIstražitelji organizacije Imperva otkrili su botnet mrežu koja koristi ugrožene web poslužitelje, umjesto osobnih računala, kako bi pokrenula napad uskraćivanja usluga (eng. Denial of Service).

 

 

 

 

Stručnjaci razvili zaštitu od rootkit programa Blue Pill

hypervisorIstražitelji sa sveučilišta NCSU (eng. North Carolina State University) razvili su program koji može zaštititi hypervisor virtualizaciju od zlonamjernih prijetnji rootkit programa Blue Pill.

 

 

 

 

Otkrivene lozinke korisnika Splunka

krađa podatakaZbog problema s curenjem informacija o otkrivanju pogrešaka (eng. debug information) na poslužiteljima organizacije Splunk otkrivene su lozinke i drugi podaci korisnika njihovih usluga.

 

 

 

 

 

Uklanjanje botnet mreža nije smanjilo broj neželjenih poruka

SpamTim Postini tvrtke Google tvrdi da je, unatoč nedavnom uklanjanju botnet mreža, razina poruka neželjene elektroničke pošte (eng. spam) ostala nepromijenjena.

 

 

 

 

Meta podaci omogućuju XSS napade

MISXXSigurnosni stručnjak Tyler Reguly iz organizacije nCircle tvrdi kako podatkovna polja za spremanje meta informacija nude razne mogućnosti za XSS (eng. cross-site scripting) napade.

 

 

 

Zlonamjerne PDF datoteke mogu srušiti sustave Windowse

Windows crashSigurnosni stručnjak Didier Stevens otkrio je način za pokretanje proizvoljnog programskog koda na računalima s operacijskim sustavima Windows podmetanjem zlonamjerno oblikovane PDF datoteke.

 

 

 

Dodatne vijesti moguće je pronaći u arhivi.

© Laboratorij za sustave i signale - Copyright 2008 - 2013. www.LSS.hr