Novi algoritam pronalazi ishodište napada na Internetu

Švicarski istraživač Pedro Pinto i njegovi kolege iz škole École Polytechnique Fédérale de Lausanne predložili su korištenje algoritma „sparse interference“ kako bi se pronalaženje Internet prijetnji učinilo učinkovitijim.

Opširnije...

Nova inačica posrednika Burp Proxy

Nova inačica posrednika Burp Proxy napravljena je kako bi poboljšala analizu kodiranih SSL (eng. Secure Sockets Layer) veza na pametnim telefonima s operacijskim sustavom Android.

Opširnije...

Nacionalni institut za standarde i tehnologiju nadograđuje vodiče

Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (eng. National Institute of Standards and Technology) objavio je nove upute o tome kako se savezne agencije i tvrtke mogu nositi s mrežnim napadima i zlonamjernim programima.

Opširnije...

Mobilne aplikacije su novi vektor računalnog kriminala

Mobilne aplikacije postale su vektor napada računalnog kriminala za phishing napade i zlonamjerne programe, tvrdi RSA (eng. Risk-Based Authentication) sigurnosno odjeljenje tvrtke EMC.

Opširnije...

Jack Jones napisao knjigu o informacijskom riziku

Jack Jones je napisao knjigu o tome kako misliti o informacijskom riziku. Napravio je Faktorsku analizu informacijskog rizika (eng. Factor Analysis of Information Risk - FAIR) koja je sigurnosnim stručnjacima dala metodu za definiranje i analiziranje rizika na dosljedniji i razumljiviji način.

Opširnije...

© Laboratorij za sustave i signale - Copyright 2008 - 2013. www.LSS.hr